2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Újabb botrány: Joe Biden a fia korrupt ügyeihez kapcsolódó szigorúan titkos iratokat rejtegethetett

Novemberben a félidős kongresszusi választásokat megelőzően minősített, titkos dokumentumokat találtak Joe Biden egykori privát irodájában, amelyet az alelnöksége és az elnöksége között használt. Érdekes módon ezt csak akkor hozták nyilvánosságra, amikor már megalakult az új kongresszus. Most kiderült: a Penn Biden Centerben talált titkos dokumentumok Iránnal és Ukrajnával kapcsolatos titkos hírszerzési információkat tartalmaztak. Biden tagadja, hogy tudott volna a dokumentumokról, ami egészen nevetséges állítás, mert csak ő vihette ki őket, ráadásul a Biden család iratai között találták meg. Az Ukrajnával kapcsolatos iratok 2014 és 2016 között keletkeztek, éppen akkor, amikor Biden fia, Hunter kétes, korrupciós ügyleteket folytatott az országban.

Így kifejezetten érdekes, mi lehet bennük?

A dokumentumok porrá zúzták a Trump elleni vádakat
Biden egyre jobban aggódhat. Egyfelől a talált dokumentumok  teljesen porrá zúzták a Donald Trump elleni vádakat és támadásokat. Másfelől a teljeskörű vizsgálat után bajba kerülhet és súlyos következményekkel nézhet szembe.

Az egykori republikánus elnököt azért próbálták meghurcolni, mert minősített dokumentumokat találtak nála a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) házkutatása során. Ez ügyben még tart az Igazságügyi Minisztérium (DOJ) nyomozása, azonban Trump azt állítotja, hogy minden minősített dokumentum titkosítását feloldotta még a hivatali ideje alatt. Ráadásul ez az ügy még nem sokkal az után kezdődött, hogy Trump távozott a Fehér Házból, míg Biden dokumentumai hat évig voltak nála. 

 Habár Biden esete november történt, csak most kedden tették közzé az erről készült jelentést, amikor már sem a félidős választás eredményét, sem a kongresszus megalakulását nem befolyásolta. Biden az agytrösztjének az irodájában őrizte az Iránról és Ukrajnáról szóló titkos hírszerzési dokumentumokat. John Lausch ügyész előzetes jelentést nyújtott be a dokumentumokról Merrick Garland igazságügyi miniszternek (aki az amerikai jogrendben egyben a legfőbb ügyész is), ő dönt majd a további lépésekről.

A FELFEDEZÉS MEGNEHEZÍTI A DEMOKRATÁK AZON ERŐFESZÍTÉSEIT, HOGY BÜNTETŐJOGI FELELŐSSÉGRE VONÁST SZORGALMAZZANAK DONALD TRUMP VOLT ELNÖK ELLEN A FEHÉR HÁZBÓL ELVITT ÉS A FLORIDAI PALM BEACHEN LÉVŐ MAR-A-LAGO ÜDÜLŐHELYÉN TÁROLT TITKOS DOKUMENTUMOK ÁLLÍTÓLAGOS HELYTELEN KEZELÉSE MIATT.

Az igazságügyi minisztérium felülvizsgálja a Biden elnök ügyvédei által a washingtoni irodában talált titkos anyagokat. Közben a képviselőház és a szenátus hírszerzési bizottságainak vezetői kedden tájékoztatást követeltek a Biden által hátrahagyott dokumentumokról.

Richard Sauber, az elnök különleges jogtanácsosa szerint Biden 2017 közepétől a 2020-as kampány kezdetéig, 2019 áprilisáig használta az irodát. James Comer republikánus politikus,a képviselőház felügyeleti bizottságának elnöke kedden közölte, hogy bizottsága saját vizsgálatot indít, és leveleket intézett a Nemzeti Levéltárhoz és a Fehér Ház jogtanácsosi hivatalához, további információkat követelve.



Joe Biden a fia és családja korrupciós ügyeit akarhatta titkolni a az irodájában talált dokumentumokkal
Az irodában legalább tíz, 2013 és 2016 között keletkezett akta volt a Biden családi iratai közé keverve.

AZ ELŐZETES JELENTÉSEK SZERINT A DOKUMENTUMOK NÉMELYIKÉT "SZIGORÚAN TITKOS", AZAZ A LEGMAGASABB SZINTŰ KORMÁNYZATI MINŐSÍTÉSSEL JELÖLTÉK.

A fent megjelölt intervallum az Obama-kormányzat fontosabb eseményeit öleli fel, így szó van bennük az iráni atomalkuról, a Viktor Janukovics egykori ukrán elnök megbuktatását előidéző Majdan-forradalomról (más interpretációk szerint puccsról) , továbbá vannak olyan dokumentumok is amelyek Oroszország ezt követő invázióját és a Krím 2014 februárjában történt annektálását tárgyalják.

Ebben a periódusban kezdődött Joe Biden fiának, Hunter Bidennek kapcsolata az ukrán Burisma földgázvállalattal, amely 2014 tavaszán felvette az az igazgatótanácsába, úgy hogy semmilyen tapasztalattal nem rendelkezett az energiaiparban.

MIVEL A DOKUMENTUMOK EZT A PERIÓDUST ÖLELIK FEL EZÉRT FELMERÜL: JOE BIDEN CÉLJA VAGY AZ VOLT HOGY ELTÜNTESSEN A FIÁRA NÉZVE KÍNOS DOKUMENTUMOKAT, VAGY EZEKET A DOKUMENTUMOKAT ARRA HASZNÁLTA, HOGY AZ EZEKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓKKAL KÉNYSZERÍTSE AZ UKRÁNOKAT A BIDEN-CSALÁD SZÁMÁRA KEDVEZŐ DÖNTÉSEKRE.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató