2023. február 01. - Ignác
EUR : 388.99
USD : 359.18
Időjárás ikon

Amerikai lap: Orbánt igazolni fogja a történelem

Rod Dreher szerint a következő hat hónapon belül az USA-nak döntenie kell, hogy saját magát vagy Ukrajnát fegyverzi fel.

A washingtoni kormány fokozza az Ukrajnának nyújtott katonai és pénzügyi támogatást. Ugyanakkor az USA fegyverkészletei olyan mértékben lecsökkentek, hogy hamarosan hiány állhat elő lőszerekből – erről tájékoztatott szerdán a The American Conservative, amit a mandiner.hu szemlézett.

A fegyverhiányra a haditengerészet hívta fel a figyelmet. A következő hat hónapon belül az Egyesült Államoknak döntenie kell, hogy saját magát vagy Ukrajnát fegyverezze fel a jelentett fegyverhiány miatt.

Nem véletlen, hogy a hír hallatán egyre több republikánus politikus követeli az eddig átadott fegyverek pontos jegyzékét, és azt, hogy készüljön pontos terv a katonai támogatás mértékéről. Az észak-karolinai Dan Bishop republikánus képviselő a következő nyilatkozatot tette ezzel kapcsolatban: „A kongresszus tavaly február óta több mint 100 milliárd dolláros támogatást adott ki Ukrajnának, mégis semmi rálátásunk nincs arra, hogy pontosan mire költik ezt a pénzt”.

Véleménycikke végén Rod Dreher kiemeli, hogy mostanáig Orbán Viktor magyar miniszterelnök az egyetlen európai vezető, aki békét követel. Őt fogja igazolni a történelem. Nem kell egyetérteni a magyar kormányfővel, de legalább meg kellene hallgatni őt – véli Dreher.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató