2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Az orosz védelmi tárca hivatalosan is bejelentette Szoledar felszabadítását a Donbasszban

Az orosz védelmi minisztérium pénteken hivatalosan is megerősítette a korábbi sajtóhíreket, amelyek arról szóltak, hogy az orosz erők ellenőrzése alá került a Donbasszban található stratégiai fontosságú város, Szoledar is.

Napok óta érkeznek a hírek a Donbasszban található Szoledar városának felszabadításáról, de a hivatalos orosz bejelentés csak ma történt meg. Csütörtökön érkeztek a hírek, hogy az orosz erők a várost körülzárták, a városban pedig a Wagner magánhadsereg számolta fel az ukrán erőket.

AZ OROSZ ERŐK TELJES ELLENŐRZÉSÜK ALÁ VONTÁK A STRATÉGIAI FONTOSSÁGÚ SZOLEDAR VÁROST A DONBASSZBAN – ERŐSÍTETTE MEG PÉNTEKEN A MOSZKVAI VÉDELMI MINISZTÉRIUM.

A hír azután érkezett, hogy a Wagner-csoport orosz katonai magáncég a héten azt állította, hogy harcosai már elfoglalták az ukrán erődítményeket, és megtisztítják annak hatalmas földalatti alagúthálózatát.

A város lakossága a konfliktus előtt körübelül 10 500 fő volt. Az oroszországi Donyecki Népköztársaság (DNR) része, de 2014 óta ukrán csapatok tartották ellenőrzés alatt, amikor a DNR a kijevi puccsot követően elszakadt az országtól. A DNR azután vált Oroszország részévé, hogy szeptemberben népszavazást tartottak a kérdésben.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató