2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Késsel támadtak három rendőrre Újbudán, egyikük meghalt

A rendőröket csütörtök este tíz után egy társasházhoz riasztották a XI. kerületben, ahol egy férfi beszakította a szomszédja ajtaját. A férfi késsel támadt az egyenruhásokra, akik közül az egyik a kórházban életét vesztette.



A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. január 12-én 22 óra 11 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és be akar jutni oda – írja a Police.hu.

A rendőrök megerősített létszámban érkeztek a helyszínre, hogy megfékezzék a férfit, de az az egyenruhásokra támadt. A támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést után lábon lőtte, és így sikerült elfogni a késelőt.

 Egy videó is felkerült a YouTube-ra, amelyen a lövés is hallatszik:



A helyszínre érkező Országos Mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték.

AZ EGYIK RENDŐR, A XI. KERÜLETI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖRZETI MEGBÍZOTTJA OLYAN SÚLYOS SÉRÜLÉSEKET SZENVEDETT, HOGY A KÓRHÁZBAN ÉLETÉT VESZTETTE.

Legutóbb 2020 karácsonyán történt késes támadás rendőrök ellen, akkor egy újpesti panelházban sebesített meg egy férfi egy rendőrt. A járőrök reggel fél 7 után kaptak bejelentést egy IV. kerületi, Kassai utcai társasházból hangoskodás miatt. A kiérkező járőrök egyikére rátámadt a hangoskodó férfi, többször megszúrta egy késsel, majd a rendőr járőrtársa, egy őrmesternő lelőtte. A férfi a helyszínen életét vesztette, a rendőr súlyos sérüléseket szenvedett.



 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató