2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Néhány órával a rendőri intézkedés után meghalt a Black Lives Matter egyik alapítójának drogos unokatestvére

A fehérgyűlölő Black Lives Matter társalapítójának, Patrisse Cullorsnak unokatestvére néhány órával azután halt meg, hogy a Los Angeles-i rendőrség elektromos sokkolóval a földre terítette.



A rendőrséget egy közlekedési baleset miatt riasztották délután háromkor, ahol a 31 éves tanárként dolgozó Keenan Anderson okozta a balesetet, de megpróbálta elhagyni a helyszínt és beszállni valakinek az autójába. A rendőrök testkameráján az látszik, hogy Anderson láthatóan szorong, és azt mondja az első rendőrnek, hogy valaki meg akarja ölni, bár ennek jele nem látszik a felvételen.

Anderson először a rendőri felszólításnak megfelelően leül, de amikor több rendőrautó érkezik, átrohan az úttesten a felszólítások ellenére. Amikor a rendőrök utolérik, először engedelmesen viselkedik, de aztán elkezd ellenkezni és rettegni, miközben azt kiáltja, hogy

„segítség, megpróbálnak George Floydolni”,

ami egy utalás az afroamerikai bűnöző George Floyd halálára, akinek egy rendőr a nyakára térdelt, és meghalt 2020-ban.

Az egyik rendőrnek végül elektromos sokkolót kellett használnia, amire figyelmeztette is Andersont. A rendőrök lenyomva tartották, miközben körülbelül öt másodpercig újra hozzáértek a sokkolóval. A mentő öt perccel ez a jelenet után érkezett, Andersont kórházba szállították, ahol négy és fél órával később meghalt, mert leállt a szíve.

A toxikológiai jelentés kimutatta, hogy a férfi szervezetében kannabisz és kokain is volt.


A Los Angeles-i rendőrségen most hatalmas a nyomás, mert egy hét alatt Anderson volt a harmadik fekete férfi, aki rendőri intézkedés közben meghalt. A rendőrség vizsgálatot rendelt el.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató