2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Panasszal élt a gyanúsítás ellen az újbudai rendőrgyilkos, nem tett vallomást

Nem terrorcselekmény történt Budapesten csütörtök este, amikor három rendőrt megkéseltek a XI. kerületi Lecke utcában – hangsúlyozta a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vezetője az ügyben tartott pénteki budapesti sajtótájékoztatón.

Fürcht Pál főügyész közölte: a KNYF több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyomoz, amely bűncselekmény két sértett esetében kísérleti szakban maradt.

Az ilyen esetekre kiemelt figyelmet fordít az ügyészség – mondta, hozzátéve: aki rendőr sérelmére ilyen súlyos bűncselekményt követ el, az fokozottan veszélyes a társadalomra.

A támadót őrizetbe vették, ezekben a percekben hallgatják ki – közölte Fürcht Pál.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a 24.hu-nak azt mondta, hogy a több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsított férfi nem tett vallomást, és panaszt tett a gyanúsítás ellen.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült. Ott az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte őt, majd elfogták.

A mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, valamint a lábon lőtt támadót kórházba vitték. Az egyik rendőr, Baumann Péter, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban meghalt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató