2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Rendőrgyilkosság: bilincselés közben döfött többször egy 17 centis késsel

Új részletekkel jelentkezett a budapesti rendőrgyilkosság kapcsán a Központi Nyomozó Főügyészség. Közleményükben azt írják: az egyik lakás zárva lévő ajtaját egy, a házban lakó férfi kalapáccsal betörte azért, hogy a lakásba bemenjen.


A helyszínre érkező rendőrök közül hárman a társasház folyosóján intézkedés alá vonták a 35 éves férfit, majd megkezdték a férfi bilincselését, aki ekkor hirtelen az intézkedő rendőrökre támadt, ütésekkel és rúgásokkal próbálta akadályozni a kényszerintézkedést. Ennek során a férfi egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel a rendőrökre támadt és annak érdekében, hogy őket megölje, mindhárom rendőrt megszúrta.

A támadásban az egyik rendőrt a bal combján, a másikat a karján és a mellkasán, a harmadikat szívtájékon szúrta meg, ő belehalt a sérülésbe. Ahogyan az a BRFK délelőtti tájékoztatóján elhangzott, a halott rendőrt Baumann Péternek hívták, kilenc és fél éve szerelt fel, az utóbbi időben körzeti megbízottként dolgozott, őt hősi halottnak fogják nyilvánítani.

A Központi Nyomozó Főügyészség a bűncselekmény mielőbbi teljes körű kivizsgálása érdekében nyomozócsoportot hoz létre.

A rendkívül izmos, 80 kiló körüli férfi már szerda este megpróbálta agresszíven rátörni az ajtót szomszédjára, de akkor nem sikerült neki. Úgy tudjuk, csütörtök este hét óra körül körbejárta a négyemeletes házat, és mindenkihez becsengetett.

„Nem látjátok, mi történik itt? Nem lakik itt senki?”

Szemtanúk szerint ezt üvöltötte a férfi agresszíven, többször mutatott a szemközti házakra, a sötét utcára, láthatóan zavart állapotban volt, de aztán elcsendesedett. Pár órával később, este tíz óra körül törte rá az ajtót a fölötte lakó szomszédjára, teljesen beszakítva azt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató