2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Még mindig folynak a harcok Szoledarért – állítja az ukrán vezérkar

Kijev szerint pénteken az ukrán légierő kilenc csapást mért az orosz erők felvonulási területeire.

Folyatódnak a harcok a Donyeck megyében lévő Szoledar városért – közölte az ukrán vezérkar péntek esti harctéri helyzetjelentésében, cáfolva ezzel az orosz védelmi minisztérium bejelentését, miszerint az orosz erők elfoglalták a települést

„Bahmut irányában az ellenség a nap folyamán lőtte Szpirne, Bilohorivka, Rozdolivka, Jakovlivka, Szoledar, Kraszna Hora, Bahmut, Kliscsijivka, Kurdjumivka, Druzsba és Pivnicsne településeket. A harcok Szoledarért folytatódnak” – írta a vezérkar.  

A kijevi katonai vezetés jelentése szerint pénteken az ukrán légierő kilenc csapást mért az orosz erők felvonulási területeire, a rakéta- és tüzérségi egységek pedig egy parancsnoki állást, hat katonai gócpontot, egy légvédelmi rakétarendszert és három ellenséges lőszerraktárt találtak el. A nap folyamán az orosz hadsereg két rakétacsapást mért a donyecki régióban található Kosztantyinyivka polgári infrastruktúrájára, valamint nyolc légicsapást az ukrán csapatok állásaira. Ezen felül az orosz erők több mint negyven támadást hajtottak végre rakéta-sorozatvetőkkel.

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató