2023. február 08. - Aranka
EUR : 392.7
USD : 366.63
Időjárás ikon-1°

Orbán Viktor: A nemzeti konzultáció eredménye világos, a magyar emberek elutasítják a brüsszeli szankciókat!

Orbán Viktor Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében értékelte a nemzeti konzultáció eredményeit, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott:

a magyar emberek elutasítják a brüsszeli szankciókat!”

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szintén Facebook-oldalán már konkrét számot is említett, eszerint „a magyarok 97 százaléka elutasítja a súlyos károkat okozó szankciókat”.

Az EU-ban a magyar kormány kérdezte meg először az állampolgárokat

Közölte, az Ukrajna megtámadása miatt Oroszországra kivetett szankciók a háborút nem állították meg, Európának viszont rendkívüli gazdasági nehézségeket okoztak és okoznak. A magyarok elsöprő többséggel elutasítják az olajszankciókat és a tervezett gázszankciókat, mint ahogy a nukleáris energiára vonatkozó korlátozásokat is – ismertette.

Az eredmények alapján a konzultáció kitöltői egyértelmű nemet mondanak azokra a szankciókra is, amelyek tovább növelik az élelmiszerárakat vagy éppen az európai turizmusra raknak további terheket – tette hozzá. Szentkirályi Alexandra kiemelte: az Európai Unióban a magyar kormány kérdezte meg először az állampolgárokat a szankciókról. A részletes eredményeket rövidesen közzéteszik a kormány hivatalos Facebook-oldalán – közölte.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató