2023. február 05. - Ágota, Ingrid
EUR : 384.95
USD : 352.2
Időjárás ikon-1°

Megszólalt a rendőrgyilkos ügyvédje: “csak meg akart védeni egy nénit”

A rendőrgyilkos ügyvédje kifejtette, hogy védence csupán azért ragadott kést, és tört be a fölötte lakó idős nő lakásába, mert onnan “nyugtalanító hangokat hallott”.

Felebbezett letartóztatása ellen az újbudai rendőrgyilkos és ügyvédje.

A Budai Központi Kerületi Bíróság több, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt rendelte el a kényszerintézkedést február 15-ig, annak helyszínéül pedig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki. A bíróság megállapítása szerint a megalapozott gyanú a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján észszerű kétely nélkül fennáll, ezen kívül az ülésen a gyanúsított tényfeltáró, beismerő vallomást tett. A gyanúsított védője az M1 Híradójának ismertette az ülésen elhangzottakat – írja a Híradó.hu.

Védencem letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság 30 napra elrendelte. Egészségügyi állapotára tekintettel az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelte el a végrehajtását. Védencem a letartóztatás tárgyában tartott ülésen vallomást tett

– közölte az M1 Híradójával a gyanúsított ügyvédje, Mikófalvi Ádám. A védő hozzátette: védence aggasztó, nyöszörgő hangokat hallott a felette lakó idős hölgy lakásából kiszűrődni, emiatt törte be az ajtót. A kést is korábban emiatt vette magához, hogy esetlegesen meg tudja védeni az idős hölgyet. Mikófalvi Ádám elmondása szerint védence a kést később önként átadta a kiérkező rendőröknek.

Az események pontos feltárása, a szakértői vélemények bevárása, többek között védencem elmeorvosi szakértői véleményének bevárása, és így a cselekmény pontos jogi minősítésének meghatározása képezi az eljárás további feladatai

– zárta Mikófalvi Ádám.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató