2023. január 27. - Angelika
EUR : 389.46
USD : 357.93
Időjárás ikon

Pedofil képeket készít egy kijevi cég a nagy divatmagazinoknak

A kijevi "művészeti projekt", a Gorsad beszállítója olyan nagy nevű nyugati magazinoknak, mint a Vogue, L'officel, a Numero, a Liberation, a Dazed magazin.
Twitteren a felhasználók azt kérdezgetik, hogy lehet ez legális a divatiparban? 


Balenciaga-gate 2.0: A Gorsad Kyiv ukrán cég pedofíliát és gyermekbántalmazást ábrázol azzal, hogy zavaró képeket készít fotográfiai projektekhez - írja az EvieMagazine.

Ha azt hitte, hogy a "Balenciaga-gate" véget ért, gondolja újra. Egy alternatív fotózásra szakosodott ukrajnai cég olyan tartalmakat gyárt, amelyek a gyermekek szexualizálását és bántalmazását elbűvölőnek tálalja.

Kiskorúakról készült zavaró fotók kezdtek el keringeni az interneten, miután a felhasználók felfedeztek egy Instagram-fiókot, amely tele van nem megfelelő képekkel. A szóban forgó fiók tulajdonosa a @grsdkyiv, és a Gorsad Kyiv nevű céghez tartozik. A fotóik többségén kisgyerekeket ábrázolnak, akiket bántalmaznak.

A Balenciaga-gate: A botrány november 16-án tört ki, mikor a Balenciaga útjára indította a Balenciaga Gift Shop névre hallgató kampányát.

A kampányban hat gyerek szerepelt, mindegyikük egy-egy plüssmackó formájú táskát fog a képeken. Csakhogy a macik nagyon nem úgy néznek ki, mint amit szívesen odaadnánk egy kisgyerek kezébe: fekete monokli a szemük körül, a bundájuk tépett, és nem mellesleg necc pólóba és bőr hámba bújtatták őket; a fotó többi részén pedig borospoharak és egyéb (nagyon is felnőtteknek szóló) ajándéktárgyak hevertek a gyerekek körül.

Nem sokkal a Gift Shop kampány posztolása után óriási felháborodás tört ki, hiszen a képek gyerekeket állítottak összefüggésbe BDSM-kellékekre emlékeztető tárgyakkal.

Az EvieMagazine ehhez a botrányhoz hasonlítja a kijevi fotóstúdió "alkotásait", ahol gyerekeket ábrázolnak erősen szeuxalizált formában.

Az alábbiakban két kisfiúról készült fotó látható, akiknek a feje műanyag zacskókban van. Van egy másik kép egy ágyban fekvő kislányról, akin egy fojtószalag van, egy másik kiskorú pedig egy lánccal a nyakában látható.

A hivatalos honlapjuk szerint a Gorsad egy kijevi székhelyű "művészekből álló trió", amit Masha Romaniuk, Ulik Romaniuk és Vitya Vasylie lkot. Ők "az alternatív fotográfiára és a provokatív videóra specializálódtak", és munkáik "főként a fiatalságra, az érzésekre és a szexualitásra összpontosítanak, azok minden sajátosságával és furcsaságával együtt". Gyakran dolgoznak együtt divatkiadványokkal.

Ügyfeleik között szerepel a TTSWTRS, Litkovskaya, Luxoptica, Skim milk LA, Tender and Dangerous, HOOD BY AIR, Alan Badoev, Max Barskih, Ariel Pink, Dazed magazin, Desillusion Skatebording és Cashbroke. Gorsad munkái olyan nagy magazinokban jelentek meg, mint a Vogue, L'officel, Numero, Liberation, Dazed magazin, Kapital-noviny, I-D, Vice, Dust, Tush, Trip mag, Tissue Mag, S Mag, stb.

Egy felhasználó, @itsnatlydenise, az Instagramon fedezte fel néhány másik munkájukat. Gorsad megosztott egy képet, amire büszkék voltak, és nem más, mint a Vogue választotta ki. Egy törékeny kiskorút ábrázolt, aki szinte meztelenül fekszik az ágyban, térdeit a mellkasához szorítva.

Más képeik sokkal szemléletesebbek voltak. Volt egy olyan képük, amelyen két kiskorú férfi bámulja valaki ágyékát. Egy másik fényképen két kiskorú nyalókát nyalogatott.

A Numero által a Gorsadról írt, egyik címlapon a durva fordítás szerint: "Az ukrán ifjúság romlott ártatlansága a Gorsad kollektíva szeme által".

Az ukrán jogrendszer jelenleg nem rendelkezik a "prostitúció" és a "gyermekprostitúció" egyértelmű meghatározásával.
Ez azt jelenti, hogy az ország szigorú büntetéseket szab ki a gyermekek kereskedelmi célú szexmunkában való részvételére, de a klienseket jellemzően nem vonják felelősségre. Ennek eredményeképpen az áldozattá vált gyermekek maguk válnak felelőssé a saját bántalmazásukért és kizsákmányolásukért - írja a bennfentes.net

(bennfentes.net)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató