2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Washington Post: az ukránok visszavonulásra készülnek Bahmutból is

Az ukrán csapatok a visszavonulást fontolgatják Artyomovszkból (ukránul: Bahmut) – írja a Washington Post.
A lap szerint Ukrajna nehéz döntések előtt áll, hogy mennyi erőt küldjön a városba, mivel a következő hónapokban újabb ellentámadást lesz kénytelen indítani.

“SOK BARÁTUNKAT VESZTETTÜK EL A VÁROS VÉDELMÉBEN, EZÉRT NEM AKARJUK MOST FELADNI. DE TALÁN EGY IDEIGLENES VISSZAVONULÁS MEGMENTI NÉHÁNY EMBERÜNKET” – IDÉZETT A LAP EGY MEG NEM NEVEZETT UKRÁN KATONATISZTET. HOZZÁTETTE, HOGY EGYSÉGE NAGYON SÚLYOS VESZTESÉGEKET SZENVEDETT BAHMUTBAN.

Jurij Szkala felderítő zászlóaljparancsnok a maga részéről bizakodását fejezte ki, hogy a katonai vezetés megteszi a szükséges lépéseket, ha “taktikai manőverre” van szükség.

“TÁMOGATNI FOGOM A FŐPARANCSNOK DÖNTÉSÉT, HOGY TAKTIKAI MANŐVERT HAJT VÉGRE, ÉS ÚJ VÉDELMI VONALAT HOZ LÉTRE, HA NYILVÁNVALÓVÁ VÁLIK, HOGY A VESZTESÉGEK TÚL NAGYOK” – MONDTA A LAPNAK.

De még egy szervezett visszavonulás Artyomovszkból (Bahmut) is politikailag megterhelő lenne – állapítja meg a WP.

Artyomovszk a DNR területének Kijev által ellenőrzött részén, Gorlovkától északra található. Fontos közlekedési csomópont a Donbasszban található ukrán csoportosulás ellátása szempontjából, mivel közúti és vasúti hálózat halad át rajta.

Január 12-én este befejeződött az Artyomovszk-Szeversk védelmi vonal közepén fekvő Szoledar felszabadítására irányuló hadművelet, amelyet az orosz csapatok hajtottak végre.
Ez az offenzíva fejlesztése szempontjából fontos – lehetővé teszi, hogy a térségben lévő ukrán csapatokat elvágják az utánpótlástól.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató