2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Majdnem halálra itatta zárkatársát a szegedi börtönben egy férfi

Kártyáztak, a sértett pedig ha veszített, volt, hogy öt liter vizet kellett megigyon.

Minden vesztes kártyacsata után vizet itatott zárkatársával, a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség ezért emelt vádat egy börtönben ülő férfi ellen. A vádirat szerint a letartóztatásban lévő vádlott és a sértett egy zárkában voltak a Szegedi Fegyház és Börtönben. A fogvatartásuk alatt 2021. szeptemberétől a vádlott – minden ok nélkül – folyamatosan

belekötött a sértettbe, ütötte-verte, és különböző feladatok elvégzésére kényszerítette.

A sértett így, hogy elkerülje a további bántalmazást, a vádlott minden kérését teljesítette, így evett moslékot, ha pedig kártyáztak és vesztett, volt, hogy öt liter vizet is meg kellett innia. Ezen felül a befenyített sértettnek mások telefonját kellett a hozzátartozóival feltöltetnie, sőt csomagjai tartalmát a vádlottnak kellett adnia.

A zárkában 2021. november nyolcadikán is kártyáztak, a vádlott pedig arra kényszerítette a sértettet, hogy vesztes játszmánként egy, összesen pedig három liter vizet igyon, majd a végén pedig arra, hogy további öt liter vizet még ledöntsön. A sértett pedig hiába könyörgött, hogy nem bírja, rosszul van: a vádlottat ez nem hatotta meg, bántalmazta, majd zsírt etetett vele.

A sértett gyorsan rosszul lett, elájult, majd kórházba szállították és ott kezelték, mivel a vízmérgezés miatt életveszélyes állapotba került. A vádlott, mielőtt a sértettet elszállították, megfenyegette zárkatársait, hogy az előzményeket nem mondhatják el, azt kell állítaniuk, hogy a sértett lefordult a székéről.

A főügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés, zsarolás és kényszerítés bűntettével vádolta meg. Ha beismeri, amit tett, akkor az ügyészség hat és fél év börtönt kér rá.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató