2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Momentumos bohócok vergődtek az orosz nagykövetségnél

A Momentum azt írja a közleményében, hogy a párt néhány tagja még ebben a hónapban visszautazik Ukrajnába, hogy segítsenek a kárpátaljai magyaroknak és ukránoknak.

Tompos Márton, a Momentum szóvivője és parlamenti frakcióvezető-helyettese, az orosz nagykövetség előtt hívta fel a figyelmet az orosz agresszió okozta borzalmakra és biztatott arra mindenkit, hogy támogassa a Momentum gyűjtését a kárpátaljai magyarok és ukránok megsegítése érdekében – írja a Momentum Mozgalom közleménye.

Novemberben én is Ukrajnában jártam és személyesen szembesültem a háborús szenvedéssel. Elvesztett családtagok, rokonok, barátok, lebombázott lakóházak és megrongált infrastruktúra"

- mondta a Facebookra feltöltött videóban a Momentum politikusa a nagykövetség előtt, miközben a párt aktivistái a háborús pusztításról készült képeket tartottak fel.A szóvivő szerint itt az ideje, hogy erősebben álljunk ki Ukrajna, a NATO és EU partnereink mellett.

„Ezért a Momentum néhány tagjával még ebben a hónapban visszautazunk Ukrajnába, hogy ott a kárpátaljai magyaroknak és ukránoknak segítsünk, hogy legyen mivel áramot termelniük és fűteniük” - számolt be Tompos arról, hogy miért is kezdett adománygyűjtésbe a Momentum és miért visz aggregátorokat és invertereket a háborút elszenvedő Ukrajnába.Az akció végén háborús képeket a Momentum aktivistái kihelyezték az orosz nagykövetség kerítésére.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató