2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Zelenszkij bejelentette Meloni küszöbön álló ukrajnai látogatását

Az ukrán elnök közölte, hogy Meloni olasz miniszterelnök hamarosan Kijevbe látogat.

Volodimir Zelenszkij elmondta, hogy az ukrán hatóságok hamarosan Ukrajnába várják Giorgia Meloni olasz miniszterelnököt, aki - mint mondta - az első beszélgetés óta kérte, hogy keresztnevén szólítsák.

"Nagyon várjuk Giorgia-t. Nem mondom ki, hogy Giorgia Melonit, mert az első beszélgetésünk során azt mondta nekem: "Volodimir, kérlek, hívj Giorgia-nak". Én nagyon sajátos miniszterelnöknek láttam őt" - mondta a Rai1 kedd este sugárzott műsorában.

Elmondása szerint Meloni olaszbarát álláspontot képvisel, támogatja Ukrajnát és a közös értékeket, bár hatalomra kerülése előtt megjelentek olyan publikációk, amelyek a jövőbeli politika oroszbarát jellegéről szóltak.

"Nagyon várom már, hogy Ukrajnában hivatalos látogatáson láthassam őt. Igaz, hamarosan jön. Nem tudok időpontot mondani, de hamarosan" - idézte Zelenszkijt az Askanews.

Korábban Meloni azt mondta, hogy kijevi látogatása során szeretne Zelenszkijjel az ország újjáépítéséről tárgyalni. December végén az olasz miniszterelnök kifejezte, hogy az új év első hónapjaiban Kijevbe kíván látogatni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató