2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Szergej Lavrov: Zelenszkijjel nem ülünk le tárgyalni

Szokásos év eleji értékelő nemzetközi sajtótájékoztatóján az orosz külügyminiszter Napóleon és Hitler tetteihez hasonlította, ahogyan mostanában a Nyugat Oroszországhoz viszonyul.

Az orosz külügyminiszter megerősítette a korábbi orosz retorikát, amely szerint ami Ukrajnában zajlik, az nem más, mint a Nyugat hibrid háborúja Moszkva ellen.

Lavrov elmondta:

"A globális válság már jóval azelőtt kialakult, hogy Oroszország megkezdte volna a különleges hadműveletet. Ami most Ukrajnában történik, az az Egyesült Államok és szatellitjei sokéves előkészületeinek eredménye az Orosz Föderáció elleni globális hibrid háború megindítására"

Szergej Lavrov hosszú beszédében úgy vélte, a Nyugat az ukrajnai fegyverszállításokkal arra játszik, hogy kifárassza Oroszországot.

Lavrov bármilyen javaslatot szívesen venne a Nyugattól, de sajnos nincs az asztalon semmiféle értékelhető rendezési tervezet

Lavrov: Oroszország kész megfontolni a Nyugat bármilyen komoly javaslatát az Ukrajnával kapcsolatos tárgyalásokra, de eddig nem tettek ilyeneket.

Zelenszkijjel nem lehet szó tárgyalásokról, mivel törvényesen megtiltotta magának, hogy tárgyaljon Oroszország vezetésével

- tette hozzá a külügyér.

Lavrov arról is beszélt, hogy

"A baráti országokból származó megbízható partnereinkkel együtt olyan kölcsönhatási formákat fogunk kialakítani, amelyek előnyösek lesznek számunkra, és amelyeket azok, akik az egész világot le akarják igázni, nem lesznek képesek befolyásolni."
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató