2023. február 08. - Aranka
EUR : 392.7
USD : 366.63
Időjárás ikon-1°

Zelenszkij a helikopter-balesetről: „ez nem baleset, mivel a háború következménye"

Zelenszkij ukrán elnök a davosi Világgazdasági Fórumon tartott beszédében arra szólította fel a világ vezetőit, hogy minél előbb lássák el Ukrajnát az orosz agresszió elleni küzdelemhez szükséges fegyverekkel.

„A világ tétovázott, amikor Oroszország 2014-ben elfoglalta a Krímet, és akkor is, amikor tavaly februárban megpróbálta megszállni egész Ukrajnát”

– mondta Zelenszkij, hozzátéve:

„A világ nem tétovázhat sem ma, sem soha többé. Amikor a gonosz bosszút akar állni, a világnak elszántnak és gyorsnak kell lennie.”
Zelenszkij azt mondta, hogy bár nem Ukrajna kezdte el a háborút, „nekünk kell majd véget vetni neki”. A fegyverzettel kapcsolatban megjegyezte, hogy még Oroszország következő rakétatámadásai előtt fel kell szerelni Ukrajnát légvédelmi rendszerekkel, mert ez az ukrajnai biztonság és béke helyreállításán túl megelőzheti Oroszország más országok elleni támadásait is. „A nyugati tankok érkezésének meg kell előznie az orosz tankok újabb invázióját” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz Oroszország helye a világban a jövőben, Zelenszkij azt mondta, nem tudja. „Úgy gondolom, hogy Oroszország már kiérdemelte a helyét a terrorista államok között”.

Az ukrán elnök a Kijev melletti helikopterbalesetről azt mondta, hogy

„ez nem baleset, mivel a háború következménye. Háborús időkben nincsenek balesetek”.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató