2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Trump nagy visszatérésre készül a Twitteren és a Facebookon

Trump elnökválasztási kampánya kedden hivatalosan kérte a Facebook anyavállalatát a Meta-t, hogy oldja fel a korábbi elnök fiókjának blokkolását.

 

A Fehér Házba való visszatérésre készülő Donald Trump igyekszik visszaszerezni az ellenőrzést "nagyhatalmú közösségi média-fiókjai felett" - írja az NBC News.

A Twitter-fiókjához való hozzáférés visszaállításával Trump kampánya hivatalosan is petíciót nyújt be a Facebook anyavállalatához, hogy oldja fel az ottani fiókja blokkolását, miután azt két évvel ezelőtt az amerikai Capitoliumban történt zavargásokra válaszul zárolták. (Amivel szinte el is döntötték a választást Joe Biden javára)

"Úgy véljük, hogy Trump elnök Facebook-fiókjának letiltása drámaian eltorzította és gátolta a közbeszédet"

- írta Trump kampánycsapata kedden a Metának küldött levelében. Nem fenyegetőztek perrel, ehelyett a szólásszabadság fontosságáról beszéltek, és kértek a Meta-val egy "találkozót, hogy megvitassák Trump elnök azonnali visszahelyezését a platformra".

A Twitter is állandó tiltást jelentett be Trump fiókjával kapcsolatban, de az új tulajdonos Elon Musk november 19-én visszaállította a korábbi elnök fiókját, majd bírálta a cég korábbi vezetését a tiltás miatt. Donald Trump azonban még nem tweetelt azóta sem.

"Trump valószínűleg visszatér a Twitterre. Csak az a kérdés, hogyan és mikor"

- mondta egy republikánus politikus, aki névtelenséget kérve beszélt arról, hogy magánbeszélgetéseket folytatott Trumppal a platformra való visszatérésről. "Hetek óta beszél róla, de csak találgatni lehet, hogy mit fog tenni vagy mondani, és mikor".

Egy másik Trump-bizalmas, aki szintén nem akarta magát felfedni a vele folytatott beszélgetésekről beszélve elmondta, hogy Trump hetek óta kérdezősködik a Twitterre való visszatérésről, és hogy kampánytanácsadói is dolgoztak az első tweetjéhez szükséges ötleteken.

Trumpnak a saját közösségi médiafelületén, a Truth Social-on valamivel több mint 4,8 millió követője van, míg a Twitteren közel 88 millió, a Facebookon pedig 34 millió.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató