2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Horvát államfő: a szankciók nem működnek, óriási bajt okoznak

Zoran Milanovic szerint az a fő kérdés, „magunknak mekkora károkat okozunk”.

Az Oroszország elleni szankciók nem működnek, óriási bajt okoznak – mondta a horvát köztársasági elnök kérdésre válaszolva a magyar államfővel tartott pénteki budapesti nemzetközi sajtótájékoztatón. Zoran Milanovic hozzáfűzte:

az a fő kérdés, magunknak mekkora károkat okozunk.

Kijelentette: Horvátország energetikai problémái más jellegűek, mint Magyarországé, de azt szeretné, hogy „minél kevesebb képmutatás legyen”, és minél világosabb szabályok.

Kitért arra is, hogy az orosz-ukrán háború ügyében Washingtonnak és Moszkvának „beszélnie kellene egymással”. Zoran Milanovic értékelése szerint Magyarország és Horvátország között a kapcsolatok jók, és a legtöbb területen egyetértés van.

Novák Katalin szerint Horvátország és Magyarország is olyan közép-európai ország, amely segíthet az Európai Uniónak (EU) erősebbé válnia. A magyar államfő közölte: a horvát elnökkel folytatott megbeszélésükön téma volt az orosz-ukrán háború, az illegális migráció feltartóztatása, az EU nyitása a Nyugat-Balkán felé, az infrastrukturális összeköttetés erősítése, az energetikai együttműködés bővítése, megoldások keresése a demográfiai válságra és a kisebbségek ügye.A köztársasági elnök kiemelte: Magyarország üdvözli Horvátország schengeni tagságát és az euró ottani bevezetését.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató