2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Fidesz: ellenzéki politikusok haszonszerzésre használják a debreceni akkumulátorgyár ügyét

A Fidesz-KDNP debreceni önkormányzati frakciója szerint ellenzéki politikusok a tervezett kínai akkumulátorgyár beruházása kapcsán félelmet keltenek a helyi lakosságban a saját politikai haszonszerzésük érdekében.

Bertalan Attila és Bódis Csaba, illetve a kormányellenes Rendszerváltók brigádja is vergődött tegnap



Közleményükben azt írták: sajnálattal vették tudomásul, hogy a Debrecen legnagyobb munkahelyteremtő beruházásával kapcsolatos második közmeghallgatás sem tudta elérni valódi célját, ami a debreceniek hivatalos tájékoztatása volt a jelen lévő szakértők, a beruházó és a szakhatóság szakemberei közreműködésével.  Kiemelték, a pénteki közmeghallgatáson – éppúgy, mint az előzőn – hosszú órákon keresztül sem tudtak érdemleges tájékoztatást adni a lakossági aggodalmak eloszlatására.

Ebben hathatósan közreműködtek azon ellenzéki politikusok, akik részt vettek és felszólaltak a mai eseményen, félelmet keltve a debreceniekben, a saját politikai haszonszerzésük érdekében”

- fogalmaztak.

Apáti István, a Mi Hazánk politikusa is jelen volt

 

A debreceni kormánypárti frakció közölte: a beruházás a magyar és az európai uniós környezetvédelmi és iparbiztonsági előírásoknak megfelelően kaphat engedélyt és végezheti tevékenységét, így ezen irányelveknek megfelelően a környezetre és az egészségre semmilyen káros hatással nem lehet.  Ennek a garanciáit kívánták bemutatni a mai közmeghallgatáson is annak szervezői. Mivel ez csak részlegesen sikerült, ezért fontosnak tartjuk, hogy a következő időszakban  minél több hasznos és megnyugtató információ lásson napvilágot a beruházással kapcsolatosan, melynek előmozdítása érdekében lépéseket teszünk” – jelezték.

A felfokozott hangulatú közmeghallgatáson látott erőszakot pedig teljes mértékben elítéljük”

– zárul a közlemény.

A verekedésről itt számoltunk be.

Schmuck Bözsiék (LMP) is lázadtak

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató