2024. június 23. - Zoltán
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon27°21°

Atlantában tombolt az Antifa (Videók)

Egy rendőrautót felgyjútottak, a rendőrségi alapítvány épületét pedig tűzijátékkal és kövekkel dobálták. A Twitteren megosztott videók tanúsága szerint a zavargásokért a szélsőbaloldali Antifa csoport tehető felelőssé.Az atlantai rendőrök legalább hat embert letartóztattak, miután a szombati békés tüntetés káoszba és erőszakba torkollott a Fox News beszámolója szerint. A város polgármestere azt mondta: a tüntetők ablakokat törtek be és egy rendőrautót is felgyújtottak. A FOX atlantai csatornája arról számolt be, hogy a randalírozók tűzijátékkal lőtték és kövekkel dobálták az Atlantai Rendőrségi Alapítvány épületét. A zavargásokat egy aktivista, a 26 éves Manuel Esteban Paez Terant halála váltotta ki, akit megöltek a rendőrök.

A sajtótájékoztatón Andre Dickens polgármester azt mondta, hogy az elfogott személyeknél robbanószereket is találtak.

Andre Dickens hangsúlyozta, tudomásul kell venni, hogy ezek az egyének fenyegetést jelentenek a közösségre és a tulajdonra nézve. A polgármester kiemelte, hogy a tüntetők jelentős része nem atlantai, még csak nem is Georgia államban él, és egyáltalán nem az atlantai emberek általános véleményét képviselik a rendrőséggel kapcsolatban.

„Atlanta biztonságban van, a rendőreink megoldották a belvárosban kialakult kora esti rendbontást”

– mondta Andre Dickens.

A városvezető hangsúlyozta: „Atlanta városa és az atlantai rendőrség továbbra is védi a békés tiltakozáshoz való jogot. De nem tűrjük meg az erőszakot vagy a tulajdon rongálását”.

A Twitteren megosztott videók tanúsága szerint a zavargásokért a szélsőbaloldali Antifa csoport tehető felelőssé.

Az arcukat maszkkal eltakaró, feketébe öltözött tüntetők a Black Lives Matter mozgalmat éltető plakáttal, s egyben az atlantai „rendőrváros” ellen tiltakozva vonultak fel az utcán.

Ilyen az, amikor visítanak az Antifák:

Marjorie Taylor Greene szerint terrorszervezetté kellene nyilvánítani az Antifát:

Magyarországon Boldog István volt az, aki felhívta a figyelmet az Antifára, és hasonlóan Taylor Greenehez, a betiltását javasolta.

(Hirado.hu nyomán)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató