2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Erősen kihűlt túrázót mentettek a Magas-Börzsönyből

A férfi későn indult el a Nagy-hideg-hegy felé, és eltévedt a Börzsönyben. Nagyon elfáradt, fázott és nem volt ereje továbbmenni.

Alig több mint huszonnégy órával az előző személymentéstől, hegyimentőink ismét eltévedt személyt hoztak le a Magas-Börzsönyből, írják a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat oldalán. A beszámoló szerint vasárnap 00:40 perckor érkezett segélykérő telefon a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat ügyeleti számára. A telefonáló férfi elmondta, hogy nagyon későn indult el Nagy-hideg-hegy felé, a Börzsönyben eltévedt és nem tudja, hogy éppen hol van. A telefonján ugyan volt túranavigációs szoftver, de nem volt hozzá letöltve offline térkép.

Az ügyeletes hegyimentő útmutatásával a férinak sikerült a koordinátáit beolvasnia, ez alapján megállapították, hogy a Bagoly-büki patak környékén lehet, Magas-Tax és Rakodó között. A férfi az ügyeletes irányításával elindult a megfelelő irányba a legközelebbi ösvény felé, de egy idő után közölte, hogy nagyon elfáradt, rettenetesen fázik és már nincs ereje továbbmenni.

A hegyimentő szolgálat azonnal elindult a helyszínre, miközben értesítették a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot is. A hegyimentők 02:10 perckor megtalálták a férfit Bagoly-büki patak partján erősen kihűlt állapotban. Azonnal Királyrétre szállították az időközben a helyszínre érkező mentőautóhoz. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a Váci Kórházba szállították.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató