2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Megunták az írek: elegük van a migrációból (Videó)

Hetek óta áll a bál Dublinban.

Több százan jelentek meg szombat délután a dublini belvárosban lévő Shelbourne Hotel előtt tartott tüntetésen - írja az Irishtimes.com.



A Dublin Says No (Dublin nemet mond) elnevezésű bevándorlásellenes tüntetésen mintegy 300-an vettek részt, velük szemben megjelentek a szélsőbalos, liberális migránstámogató csoportok is. A rendőrség választotta el egymástól a két csoportot.

A bevándorlásellenes tüntetésen résztvevők, akiket az Ír Szabadságpárt szervezett, "Elég volt" és "Biztonságban vannak-e a gyermekeink és az utcáink?" feliratú táblákat vittek, míg mások trikolór zászlókat tartottak a magasba.

"Nem vagyok szélsőjobboldali, a migránsokat "a munkásosztály" közelébe helyezik. Dublin 4-ben, Dalkey-ban, Killiney-ben bezzeg nincsenek migránsok, mindig csak Finglas, Drimnagh, Clondalkin. Nincs hely, mi lesz a gyerekeinkkel és a területeinkkel?"

- panaszkodott az egyik tüntető.

"Azt mondják, hogy nincsenek lakások, és 200 moduláris otthont építenek Cavanban az Ukrajnából érkezett emberek számára. Támogatom az Ukrajnából, a háború elől érkező embereket, de az Albániából és Grúziából érkező emberek nem a háború elől menekülnek - mondták a felvonulók.

Sinead Kelly, Drimnaghból, azt mondta, hogy a háború elől menekülő menekülteket szívesen látják, de hozzátette:

"Ellenzem, hogy illegális bevándorlók jöjjenek az országba, és megsemmisítsék a papírjaikat".


"Ír emberek vannak az utcán, akik kartonokon alszanak, és mindent kihúznak alóluk az országba érkező külföldi emberekért" - mondta.



"Ezért állok itt az ír emberekért, az értük és a biztonságukért való aggodalomból. Nincsenek meg a közszolgáltatások, hogy ezzel foglalkozzunk, és bármikor, amikor felveted az aggodalmadat, rasszistának neveznek, ez nem igaz.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató