2024. február 24. - Mátyás
EUR : 388.81
USD : 359.44
Időjárás ikon13°

Amerika és Izrael az "eddigi legjelentősebb közös hadgyakorlatát" indítja, hogy üzenjen Iránnak

Az Egyesült Államok és Izrael hétfőn megkezdte a szövetségesek eddigi legjelentősebb közös hadgyakorlatát, amelyet egy amerikai tisztviselő a szövetségesek eddigi legjelentősebb közös hadgyakorlatának nevezett, több ezer katona, egy tucat hajó és 142 repülőgép, köztük nukleáris képességű bombázók részvételével.A péntekig tartó "Juniper Oak" gyakorlatok célja az amerikai és az izraeli hadsereg közötti integráció demonstrálása és elmélyítése - mondta az amerikai magas rangú védelmi tisztviselő -, és az iráni nukleáris programmal kapcsolatos növekvő feszültség idején zajlanak.

Bár a gyakorlatok valószínűleg felkeltik Teherán érdeklődését, az amerikai tisztviselő elmondta, hogy nem lesznek iráni célpontok makettjei, és hogy a gyakorlatok nem egy konkrét ellenfél köré összpontosulnak.

"Úgy gondolom, hogy a gyakorlat léptéke számos forgatókönyv szempontjából releváns, és Irán ebből levonhat bizonyos következtetéseket" - ismerte el a tisztviselő.

"Valójában leginkább arra szolgál, hogy megtapasztaljuk, hogy képesek vagyunk-e ilyen léptékű dolgokat végrehajtani az izraeliekkel a különböző fenyegetések egész sorával szemben".

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató