2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Erdogan megüzente a svédeknek: ne várjatok szívességet a NATO-csatlakozással kapcsolatban

Recep Tayyip Erdogan: Svédország ne várjon szívességet Törökországtól a NATO-tagsággal kapcsolatban a PKK terrorizmus támogatóinak és a muszlimok ellenségeinek legutóbbi akciói után.

A hétvégi akciókról ebben a cikkünkben írtunk. Törökország és Svédország között vallási ellentétek robbantak ki, amelyben szerepet játszik egy svéd-dán politikus, illetve a kurdok.

Svédország ne számítson Törökország támogatására a NATO-tagsághoz a törökellenes és iszlámellenes akciók után - mondta Recep Tayyip Erdogan elnök a nemzethez intézett beszédében egy kormányülést követően.

"Ha megengeditek az ilyen akciókat, akkor ne sértődjetek meg, de nem fogtok támogatást kapni tőlünk a NATO-tagság kérdésében. A svéd vezetés ne számítson a támogatásunkra"

- mondta az államfő.

Erdogan szerint azoknak, "akik ilyen eretnekséget hoznak létre", és azoknak, akik ilyen cselekedeteket engednek meg, felelniük kell tetteikért.

A török elnök elmondta a véleményét a svédországi Korán-égetéssel kapcsolatban:

Az Urunk védelme alatt álló Korán soha nem fog sérülni, ha egy keresztes lovag maradéka elégeti a másolatát.

Hozzátette:

A svédországi otromba akció mindenkit sért, aki tiszteletben tartja az emberi és szabadságjogokat, különösen a muszlimokat.

Mint ismert, Svédország NATO-csatlakozása Orbán Viktoron és a török elnökön múlt volna. Így már valószínűleg el is dőlt minden.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató