2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Figyelmeztetést kapott a minisztériumtól egy tankerületi vezető és a karbantartó, mert 11 fok volt az általános iskolában

Mindössze 11 fok volt a téli szünet utáni első napon a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola tantermeiben. Az iskolában a szünet alatt cserélték ki a radiátorszelepeket, de a rendszert nem sikerült időben légteleníteni, ennek hiányában pedig nem volt fűtés.



Az eset nyomán a Belügyminisztérium kiadott egy közleményt, amely szerint vizsgálat indult és figyelmeztetést kapott a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója és az iskola karbantartója a Klebelsberg Központ elnökétől.

Az intézményben 216 radiátoron cserélték a régi radiátorszelepeket szabályozható termosztatikus szelepekre. A szolgáltató munkatársai a munka végén úgy hagyták ott a területet, hogy minden helyiségben elindult a fűtés – írja a Belügyminisztérium közleménye.

A rendszer helyes működését azonban nem ellenőrizték, így a tanítás megkezdése előtt nem derült ki, hogy a rendszert nem megfelelően légtelenítették, a temperálófűtés pedig nem volt elégséges a megfelelő hőfok eléréséhez. Ennek következtében a téli szünet utáni első két tanítási napon, január 9-én és 10-én az iskola nagy részében hideg volt, ami miatt az oktatás csak átszervezéssel, a tanulók épületen belüli költöztetésével volt megoldható – olvasható a szaktárca közleményében.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató