2023. február 06. - Dóra, Dorottya
EUR : 384.95
USD : 352.2
Időjárás ikon-9°

Zelenszkij elismerte, hogy a nyugati tankok nem változtatnak semmin

Néhány tucat nyugati tank szállítása Ukrajnának nem lesz képes alapvetően megváltoztatni a helyzetet – mondta Volodimir Zelenszkij az ARD-nek adott interjújában.“Amikor az orosz hadsereg, amelynek ezer tankja van ellenünk, egyetlen ország sem dönt úgy, hogy ad 10 tankot, 20, 50 tank nem oldja meg a problémát” – mondta.

VÉLEMÉNYE SZERINT A NYUGATI KATONAI FELSZERELÉSEK SZÁLLÍTÁSA AZ UKRÁN FEGYVERES ERŐK “MOTIVÁLÁSÁRA” IRÁNYUL.

A kijevi hatóságok már több hónapja követelnek páncélozott járműveket a támadó műveletekhez. Az Egyesült Királyság megígérte Ukrajnának a Challenger 2-t, míg Washington azt mondta, hogy egyelőre nem látja értelmét az Abrams tankok átadásának.

Mint Vlagyimir Putyin többször is hangsúlyozta, Oroszország soha nem tagadta meg a tárgyalásokat Ukrajnával, de a kijevi hatóságok maguk tiltották ezt meg. Az elnök szerint Moszkva nem az ukrajnai konfliktus lendkerékének pörgetésére, hanem annak befejezésére törekszik. Ugyanakkor a nyugati országok egyre inkább arról beszélnek, hogy folytatni kell az ellenségeskedést, fegyverekkel kell pumpálni Ukrajnát, és az ukrán fegyveres erők harcosait a saját területükön kell kiképezni.
 
A Kreml a maga részéről többször kijelentette, hogy a nyugati fegyverszállítások csak meghosszabbítják a konfliktust, és nem jelentenek jót Ukrajnának, a fegyverszállítás pedig az orosz hadsereg számára legitim célponttá válik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató