2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Bayer Zsolt: Nem szabad kilépni az Európai Unióból

„Ez az unió, ha minden így marad, ahogy most van, nagyon rövid időn belül szét fog hullani. Nincs, ami összetartsa. Az pedig, hogy Közép-Európa itt áll a hadak útján, ezer éve, egyfelől iszonyú veszély, másfelől óriási lehetőség – nyilatkozta a civilek.info-nak Bayer Zsolt publicista.

A portálnak adott interjújában Bayer kifejtette, szerinte az Egyesült Államok érdekei pont ellentétesek. 

Sajnos ma az Európai Unió vezetői vagy kilóra meg vannak vásárolva, vagy az orruknál nem látnak tovább

– mondta a Magyar Nemzet publicistája, aki szerint pár éve még felmerülhetett volna egy vertikális tengely mentén való törés az unió keleti és nyugati fele között, de a háború ezt is felülírta, tekintettel a lengyelek és a balti államok álláspontjára.

Bayer a háború kapcsán kifejtette, „mélységesen egyetértek Bogár Laci barátommal, hogy ez egy proxiháború, amelyet az Egyesült Államok vív az oroszokkal, ukrán területen, orosz és ukrán vér árán”.

A háborúnak előbb-utóbb vége lesz, és hosszú időre válik lehetetlenné az a win-win szituáció, hogy az Európai Unió és Oroszország békésen kereskedjen egymással. A német kancellár maga fogalmazta meg a napokban, hogy a végtelen mennyiségű, olcsó orosz nyersanyagra épülő jólétünknek vége”

– fűzte hozzá a publicista.

NEM SZABAD KILÉPNI AZ EURÓPAI UNIÓBÓL
Bayer Zsolt szerint amit Brüsszel az utóbbi időkben megenged magának, az vérlázító, elég csak a legutóbbi  Erasmus-ügyre gondolni.

Ehhez képest Gorbacsov Szovjetuniója egy kifejezetten vidám hely volt, mármint amit csináltak velünk akkoriban. Ezzel együtt még mindig hajlamos vagyok azt mondani, hogy nem szabad kilépni. Nyilván minden nap el lehet ezen gondolkodni, lehet pro és kontra érveket felsorakoztatni, de biztos vagyok benne, hogy még nem jött el a pillanat. Sőt, szerintem nem is lesz ilyen pillanat

– véli a publicista.

Ez az unió, ha minden így marad, ahogy most van, nagyon rövid időn belül szét fog hullani. Nincs, ami összetartsa

– teszi hozzá Bayer.

(civilek.info)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató