2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Tompos Marcika: „Őrületesen erős” Magyarországon az orosz propaganda

Tompos Márton szerint a propaganda Magyarországon „mindenütt áthatja a közbeszédet”, de mint fogalmazott: „a legkeményebb szűretlen hazugságok a közösségi médiában, különösen a Facebookon találhatók.”

Tompos Márton, a Momentum képviselője nyilatkozta azt egy német lapnak az orosz propaganda hazai megjelenése kapcsán, hogy

Őrületesen erős, mindenütt jelen van.”

A Die Tageszeitung kérdésére válaszolva Tompos úgy fogalmazott: „Magyarországon az az aggasztó, hogy az orosz propagandát az állami média és a kormánypárt, a Fidesz is terjeszti. Más országokban ez sokkal finomabban zajlik a közösségi médián keresztül.”

Magyarországon azonban a propaganda mindenütt áthatja a közbeszédet”

– tájékoztatta a portált Tompos. Noha egy másik kérdésre válaszolva hozzátette: „a legkeményebb szűretlen hazugságok a közösségi médiában, különösen a Facebookon találhatók.”

„A téma átvette az oltásokkal kapcsolatos kritikák helyét, ahol Soros György vagy Bill Gates milliárdosokat azzal vádolták, hogy mindannyiunkat meg akarnak ölni a chipekkel” – olvasható az interjúban. 

A fentebb idézett része német nyelven itt olvasható:

„Wie präsent ist russische Propaganda in Ungarn?

Márton Tompos: Wahnsinnig stark, sie ist allgegenwärtig. Das Beunruhigende in Ungarn ist, dass russische Propaganda auch von den staatlichen Medien und der Regierungspartei Fidesz verbreitet wird. In anderen Ländern läuft es subtiler über soziale Medien. In Ungarn hingegen dringt die Propaganda flächendeckend in den öffentlichen Diskurs ein. Das Thema hat die Impfkritik abgelöst, bei der den Milliardären George Soros oder Bill Gates angedichtet wurde, uns alle mit Chips töten zu wollen. Nun verbreiten sich Fake News über Russlands Angriffskrieg. Wo spielt sich das ab? Die härtesten ungefilterten Lügen finden Sie in den sozialen Medien, vor allem auf Facebook.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató