2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Az orosz erők behatoltak Vuhledarba

Donyeck térségében az orosz hadsereg folytatta az offenzívát, ahol az ukrán fél mintegy hatvan embert veszített.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a szerdai hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy Donyeck térségében az orosz hadsereg folytatta az offenzívát, ahol az ukrán fél mintegy hatvan embert veszített, valamint megsemmisült két lőszerraktár, egy páncélozott személyszállító, két kisteherautó és egy Mszta-B önjáró löveg.    

Gyenyisz Pusilin, az Ukrajnától jórészt elcsatolt donyecki régió megbízott kormányzója a TASZSZ-nak azt mondta, hogy az orosz erők, különösen a Wagner magánhadsereg fegyveresei haladást értek el a külvárosokban a Bahmut birtoklásáért folytatott harcokban.

Konasenkov szerint Zaporizzsja irányában az orosz hadsereg előnyösebb vonalakat és állásokat foglalt el, megsemmisítve egyebek között több mint hatvan ukrán katonát, három harckocsit, két páncélozott harcjárművet, egy egyéb járművet és egy D-20-as löveget.    

Vlagyimir Rogov, Zaporizzsja megye Moszkva által kinevezett igazgatási főtanácsának tagja a Komszomolszkaja Pravda rádióadónak azt mondta, hogy az illetékességébe tartozó régióban az orosz erők meghiúsították az Azovi-tengerhez való eljutást célzó ukrán haditervet, átvették a stratégiai kezdeményezést és előrenyomultak Huljajpolje irányába és megsemmisítették a 128. dandár vezetési pontját. 

Jevgenyij Balickij, Zaporizzsja megye megbízott kormányzója ugyanakkor a Rosszija 24 hírtelevíziónak azt mondta, hogy az ukrán hadsereg ellentámadásra készül a régióban, ahol 40 ezer katonát vont össze. Balickij azt mondta, hogy az oroszok haladása nem „csapásjellegű”, az egységek alapvetően a „szürke zónában” terjeszkednek.   

 

MTI

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató