2023. február 09. - Abigél, Alex
EUR : 392.7
USD : 366.63
Időjárás ikon-1°

Csokis Olivio lett a DK környezetvédelmi árnyékkormánybiztosa

A Párbeszédből igazolt politikus azonnal hangzatos pozíciót kapott.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd korábbi parlamenti képviselője, pártigazgatója lett a Demokratikus Koalíció környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó árnyékkormánybiztosa. Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök szerdán online sajtótájékoztatón elmondta, hogy ezzel párhuzamosan bővülnek Oláh Lajos környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter feladatkörei, mert ő ezentúl környezetvédelmi, klímaügyi és innovációs árnyékminiszterként dolgozik majd. Oláh Lajos úgy értékelt, a Fidesz-kormányban nincs normálisan működő tárca vagy terület, az egyik legmostohább pedig a környezetvédelemé.    

A Demokratikus Koalícióhoz a múlt héten csatlakozó Kocsis-Cake Olivio arról beszélt, hogy ma Magyarországon „lényegét tekintve (...) nincs állami környezetvédelem”.

A Fidesz nem látja el ezt a feladatát, sőt, sokszor maga a kormánypárt az, amely veszélyt jelent a környezetre a kiemelt állami beruházások miatt – tette hozzá. Szerinte a kabinetnek nincs elképzelése arról, hogy a súlyosan szennyező és drága fosszilis energiáról hogyan tér át az ország a megújuló energiákra, és nincs széles körű, a lakosság számára elérhető energiahatékonysági támogatási rendszer sem.

Ahhoz, hogy ezeket a problémákat megoldják, kormányváltásra van szükség – szögezte le.

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató