2023. március 23. - Emőke
EUR : 390.33
USD : 361.89
Időjárás ikon18°

16 éves fiú megkéselt egy rendőrt Fejér vármegyében

Megkéseltek egy rendőrt tegnap este az egyik Fejér vármegyei település egyik társasházában, A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indított eljárást a 16 éves fiúval szemben.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint egy egy 16 éves lány nevelőapja kért rendőri segítséget a hétfő óta távollévő gyermekével kapcsolatban, aki épp akkor jelent meg a barátjánál. A fiatal lány és a barátja épp el akarta hagyni az ingatlant, amikor a rendőr megjelent a lépcsőházban.

A rendőr a lépcsőház egyik lépcsőfordulójában igazoltatni akarta őket, azonban a fiatalkorú fiú a rendőr felszólítását figyelmen kívül hagyva, ki akarta vonni magát az intézkedés alól és megpróbált elfutni.

A rendőr ekkor megpróbált testi kényszert alkalmazott, de a fiú folyamatosan próbálta lerúgni magáról a rendőrt, valamint több alkalommal ököllel is meg akarta ütni.

Amikor a rendőr megkezdte a fiú bilincselését, a támadó hirtelen egy késsel megszúrta az intézkedő rendőr lábszárát. Az intézkedés alatt végig agresszívan viselkedő elkövető ellenállását egy a lépcsőházban lakó, szolgálaton kívüli rendőr segítségével lehetett csak megtörni.

A hivatalos személy nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a fiatalkorú fiú őrizetét és gyanúsítottként hallgatja ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató