2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kijev bejelentette, hogy 60 harckocsit kapnak Lengyelországtól

Zelenszkij irodájának vezetője, Yermak: Lengyelország 60 darab PT-91 Twardy harckocsit szállít Ukrajnának.

Volodimir Zelenszkij hivatalának vezetője, Andrii Yermak elmondta, hogy Ukrajna a bejelentett Leopard 2 harckocsik mellett 60 lengyel PT-91 Twardy harckocsit is kapni fog.

Korábban Wojciech Skurkiewicz lengyel nemzetvédelmi miniszterhelyettes azt mondta, hogy az ország készen áll arra, hogy heteken belül 14 Leopard harckocsit adjon át Ukrajnának.

"Lengyelország 60 darab PT-91 Twardy harckocsit küld Ukrajnának a korábban bejelentett 14 darab Leopard 2 harckocsival együtt" - írta Yermak a Telegram-csatornáján.

Az Orosz Föderáció korábban jegyzéket küldött minden országnak, köztük az Egyesült Államoknak is az Ukrajnának történő fegyverszállítások miatt. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megjegyezte, hogy az Ukrajnának szánt fegyvereket tartalmazó szállítmányok legitim célpontot jelentenek Oroszország számára. Az orosz külügyminisztérium szerint a NATO-országok "a tűzzel játszanak" azzal, hogy fegyvereket szállítanak Ukrajnának. Dmitrij Peszkov, az orosz elnök sajtótitkára megjegyezte, hogy a fegyverek nyugatról történő Ukrajnába pumpálása nem járul hozzá az orosz-ukrán tárgyalások sikeréhez, és negatív hatású lenne.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató