2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Munkások loptak el bronzgolyókat az Agrárminisztérium épületéről

Két munkás az Agrárminisztérium épületéről lopott el bronzgolyókat, hogy utána eladhassa azokat. A bíróság elítélte őket, az okozott kár körülbelül 10 millió forint, írja a Fővárosi Törvényszék sajtóközleményében.

Az elítélt két férfi segédmunkásként dolgozott az Agrárminisztérium épületének bontási munkálatait végző cégnél. Így figyeltek fel az épület homlokzatán a Véres Csütörtök Emlékmű részeként elhelyezett szimbolikus bronz puskagolyókra. Ezek közül 11 darabot kalapáccsal levertek a falról, majd a zsebükbe rejtették őket, hogy később eladhassák a golyókat. Az ellopott puskagolyók értéke kicsivel több mint egymillió forint, a golyókat a rendőrség megtalálta.

A golyók leszedése közben azonban az épület homlokzata is megsérült, a várható restaurálási költség több mint a 10 millió forint.

A bíróság gyorsított eljárásban tárgyalta az ügyet, mindkét férfi bűnösnek vallotta magát. A bíróságon azt mondták: a megélhetésüket akarták biztosítani a bronzgolyókkal, de megbánták tettüket. A két férfit lopás miatt egy-egy év szabadságvesztésre ítélték, amit két év próbaidőre felfüggesztettek. Az ítélet jogerős.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató