2023. június 05. - Fatime
EUR : 371.06
USD : 344.4
Időjárás ikon24°16°

Norvégia nyolc góllal verte a helyosztón a magyar válogatottat

A magyar férfi kézilabda-válogatott a dánok elleni vereség után péntek este Stockholmban Norvégia ellen is kikapott a helyosztókon. A csapat most más arcát mutatta, küzdött, de a 33-25-ös vereséget így sem tudta elkerülni.

Norvégia kétszeri hosszabbítás után veszített egy góllal a spanyolokkal szemben a szerdai negyeddöntőben, az ő csalódottságuknál talán csak a magyaroké volt nagyobb, akik ugyan felszabadult játékot ígértek, de egy méretes vereségbe szaladtak bele a nagy favorit dánokkal szemben. (23–40)

Chema Rodriguez átalakította a csapatát a norvágok elleni helyosztóra, Hanusz Egon irányított, Bodó Richárd és Ilics Zorán volt a két átlövő, Bánhidi Bence kezdett beállóban, Bóka Bendegúz és Pedro Rodriguez a két szélen.

Az első magyar támadásnál Hanusz hetest harcolt ki, Rosta Miklós beállt és belőtte, de a labda a norvég kapus halántékát súrolva ment a hálóba. A két francia játékvezető visszanézte az esetet videón, és úgy döntött, hogy Rostát végleg, piros lappal kiállítja. (Meg lehetett adni ezt a büntetést.) A magyar válogatott egyik húzóemberének így 52 másodperc után véget ért a találkozó.

A magyar csapatot nem zökkentette ki az eset, 6–6 volt 12 perc után, a védekezés lényegesen keményebb volt, mint két napja, a támadások is gördülékenyebbnek látszódtak. Onnan a norvégok két-három gólos előnyt építettek ki, amit meg is őriztek a félidő végéig. Ligetvári átlövései színfoltot jelentettek, négy gólt lőtt. A norvégoknál a legnagyobb sztár, Sander Sagosen volt a vezér, de Johannesen is eredményesen célzott.

A második félidőben kétszer is támadhatott a társulat az egyenlítésért, de az eladott labdát a norvégok kihasználták, és hét perccel később, a 45. percben már 24–19-re vezettek, amikor Chema időt kért.

A norvégok a végére elhúztak, az 54. percben már 30–22 volt oda, amikor Chema ismét időt kért. A csapatnak voltak fellángolásai, de Mikler bravúrja kellett 5 másodperccel a vége előtt, hogy megmaradjon ez a differencia, és ne kilenc gól legyen a két csapat között. A 33–25-ös vereség nagyjából reaális.

A hetedik helyért vasárnap Egyiptom az ellenfél, az olimpiai selejtező beosztása miatt nagyon nem mindegy, hogy a csapat hányadik helyen zárja a tornát.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató