2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Olaszok tízezrei tiltakoznak Zelenszkij beszéde ellen

Olaszok tízezrei írták már alá azt a petíciót, amelyben tiltakoznak Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tervezett beszéde ellen az Eurovíziós dalversenyen. Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes újságíróknak azt mondta, hogy az eseménynek “az olasz dal fesztiváljának kell maradnia, és semmi másnak”.


Az olasz petíció, amely az ukrán konfliktusért a NATO-t és a Donbasszban élő orosz ajkú lakosság Kijev általi brutális elnyomását okolja, mintegy 33 ezer aláírást gyűjtött már össze – jelentette péntek reggel a Reuters.

A petíció felszólítja a Sanremói Zenei Fesztivál szervezőit – az 1950-es évek óta minden évben megrendezett Eurovíziós verseny -, hogy vonják vissza Zelenszkij meghívását, aki a verseny február 11-i utolsó estéjén videokapcsolaton keresztül fog beszélni.


“ZELENSZKIJ? NEM TUDOM, HOGYAN ÉNEKEL” – MONDTA SALVINI CSÜTÖRTÖKÖN ÚJSÁGÍRÓKNAK. “HA LESZ IDŐM NÉZNI [A TELEVÍZIÓT], AKKOR CSAK AZÉRT, HOGY DALOKAT HALLGASSAK, SEMMI MÁST NEM FOGOK HALLGATNI”.

Salvini azt mondta, hogy bár támogatja a “nyugati álláspontot” a konfliktussal kapcsolatban, a sanremói színpadnak “a zene számára kell fenntartani”.

Alessandro Di Battista volt törvényhozó “ellenfesztivált” szervez Zelenszkij fellépése elleni tiltakozásul – jelentette az olasz Il Post című lap, míg Gianni Cuperlo, a balközép Demokrata Párt képviselője kijelentette, hogy a sanremói fesztivál szervezőinek nem kellene “összekeverniük” a politikát a szórakoztatással.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató