2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

"Összemelegedett" a német Bundestag két képviselője

Bombahírt közölt a melegblog.

Január 16-án két német politikus, Sepp Müller és Wolfgang Stefinger a közösségi médiában egy egyszerre megosztott fotóval bejelentették, hogy egy párt alkotnak.

“A párok 11 százaléka a munkahelyén ismerkedik meg és szeret egymásba. Néha a kollégákból barátok lesznek. A barátságból a mi esetünkben szerelem lett. Boldogok vagyunk. #loveislove” – írták a fotó mellé, a bejelentés hitelességét pedig Müller irodája is megerősítette.

A 33 éves Sepp Müller a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa, és 2017 óta képviseli a szász-anhalti Wittenberg-Dessau választókerületet. Ő a CDU/CSU parlamenti frakciójának helyettes vezetője.

A Spiegel beszámolója szerint a honlapján többek között ezt írja magáról: “2013 óta vagyok büszke apja egy kisfiúnak, így én vagyok az egyik legfiatalabb apa a Bundestagban”.

A 37 éves Wolfgang Stefinger a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa (ez a CDU testvérpártja), és 2013 óta tagja a Bundestagnak az egyik müncheni választókerület képviselőjeként. Amikor a német parlament megszavazta az azonos nemű párok házasságát, ő volt az egyike annak a hét CSU-képviselőnek, aki igennel szavazott.

Martin Huber, a CSU főtitkára a Twitteren gratulált a "párnak", akárcsak Linda Teuteburg, a Német Szabaddemokrata Párt (FDP) korábbi főtitkára, valamint a nyíltan homoszexuális Jens Spahn, korábbi egészségügyi miniszter.

A 736 tagú Bundestagnak eddig is több mint 20 LMBTQ képviselője volt, de most először fordul elő, hogy közülük ketten egy "párt" alkotnak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató