2023. június 06. - Cintia, Norbert
EUR : 369.42
USD : 345.38
Időjárás ikon18°15°

Ötven kilogramm kábítószert foglaltak le a rendőrök egy budapesti garázsban

Ötven kilogramm kábítószert foglaltak le a rendőrök hétfőn Budapesten egy II. kerületi garázsban, ennek a becsült feketepiaci értéke csaknem 170 millió forint, írja az MTI.

A police.hu cikke szerint kábítószerrel való kereskedelem miatt őrizetbe vettek két férfit Szegeden. A rendőrök szerint a dílerek a lefoglalt kábítószeren túl 76 kilogramm, több mint 250 millió forint feketepiaci értékű marihuána beszerzésével hozhatók összefüggésbe.

A nyomozók a garázsban 104 kábítószergyanús csomagot találtak: közte 48 kilogramm marihuánát. A nyomozók pár óra alatt azonosítottak két 28 éves férfit, az egyikőjük bérelte ki a garázst. Az egyik férfit szegedi lakásán, a másikat pedig egy Angliából érkező kisbuszon fogták el.A rendőrök az egyik férfi szegedi lakását átkutatták, és ott lefoglaltak 7 gramm kábítószergyanús fehér port, 45 gramm kábítószergyanús zöld növényi törmeléket, mobiltelefont és SIM kártyát. Társa lakásán pedig három, egyenkét fél kilogrammnyi kábítószergyanús növényi származékot tartalmazó csomagot, digitális mérleget, iratokat, SIM kártyát és mobiltelefont foglaltak le.

 A nyomozók a két férfit őrizetbe vették, kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd indítványozták letartóztatásukat.

Kedden elfogtak egy harmadik férfit is, aki érintett lehet az ügyben, tőle pénzt és műszaki cikkeket foglaltak le. Őt is gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató