2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Fekete-Győr: A Fidesz úgy tesz, mintha érdekelné őt a magyarok akarata

Ha azt szeretnénk tudni, hogy mennyire érdekli valójában ezt a rendszert a népakarat, Debrecenre érdemes egy pillantást vetnünk - picsog Fekete-Győr a közösségi oldalán.

„Nem az a legnagyobb hazugság a nemzeti konzultációs óriásplakátokban, hogy »a magyarok 97 százaléka« mondott nemet az uniós szankciókra, miközben csak alig 1,4 millióan küldték vissza a kérdőíveket. Ez is nagy hazugság, de nem a legnagyobb.

A legnagyobb hazugság az, hogy a Fidesz úgy tesz, mintha érdekelné és kötné őt a magyarok akarata, miközben Orbán Viktor sorra szavazza meg a szankciókat, a »nemzeti konzultáció« állítólagos eredményeit pedig csak az EU elleni hangulatkeltésre és az általa okozott hazai megélhetési válság elfedésére használja.

Ha azt szeretnénk tudni, hogy mennyire érdekli valójában ezt a rendszert a népakarat, Debrecenre érdemes egy pillantást vetnünk. Papp László fideszes polgármester már most kijelentette, hogy akár az emberek akaratával szemben is támogatja a környezetszennyező kínai akkumulátorgyár betelepítését a városba.

Kérdem én: ha arra képes a kormány, hogy újabb milliárdokból teleplakátolja az egész országot a magyarok akaratára hivatkozva, arra miért nem képes, hogy megkérdezze őket a valódi nemzeti sorskérdésekről? Csak addig fontos a magyarok véleménye, amíg az EU-t lehet bomlasztani vele, de ha már a tiszta vízről, élhető környezetről, fenntartható jövőről van szó, akkor már nem számít?

Ha Orbánéknak valóban fontos lenne az emberek akarata, támogatná, hogy népszavazáson döntsenek a saját jövőjükről! A Momentum ezt teszi: ezért kezdeményeztünk népszavazást az akkumulátorgyár sorsáról. Mi azt mondjuk: Debrecenről csakis a debreceniek dönthetnek. Semmit róluk, nélkülük.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató