2023. március 25. - Irén, Írisz
EUR : 388.21
USD : 361.93
Időjárás ikon15°10°

Gyurcsány a jövő heti DK-kongresszuson bejelentheti, hogy már ők kormányoznak

„Gyurcsány Ferenc pártelnök idén a kongresszuson, a Budapest Kongresszusi Központban mondja el 19. évértékelőjét, amelyet online is közvetítenek a DK Facebook-oldalán” – írta mai közleményében a Demokratikus Koalíció. A tisztújító kongresszust február 5-én, jövő vasárnap tartják. 

Gyurcsány kongresszusi beszédei egyébként is mindig emlékezetesre szoktak sikerülni. 2020-ban például arról beszélt, hogyha összefognak az ellenzéki pártok, biztosan győznek majd a 2022-es országgyűlési választásokon. 

– Az emberek azt mondják, hogy egy miniszterelnök-jelölt és egy közös lista kell, valamint mindenütt közös egyéni jelölteket kell állítani – magyarázta a volt miniszterelnök három éve.

A 2022-es választásokra tényleg össze is fogtak az ellenzéki pártok, ám Gyurcsány jóslata ellenére végül a Fidesz–KDNP aratott rekordgyőzelmet, a 199 fős parlamentben 135 képviselői helyet szerezve. A kormánypártok listájára több mint hárommillióan szavaztak, az összefogott baloldal listájára viszont csak 1,8 millióan. 

Lapunk a jövő heti kongresszusról is beszámol majd.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató