2023. március 27. - Hajnalka
EUR : 388.21
USD : 361.93
Időjárás ikon11°

Leégett egy uszoda Budapesten szombat hajnalban

Több száz négyzetméteren égett egy uszoda tetőszerkezete Budapesten. A katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan ellenőrzik a levegő minőségét.

Leégett egy uszoda tetőszerkezete Budapesten, a XVI. kerületben, a Segesvár utca és a Baross utca találkozásánál szombat hajnalban – számolt be a katasztrófavédelem. 
A 2200 négyzetméteres uszoda tetőszerkezete 300 négyzetméteren gyulladt ki. A tűzesethez a fővárosi hivatásos és a zuglói önkéntes tűzoltók is kivonultak.

A katasztrófavédelem mobil laborja folyamatosan ellenőrzi a környéken a levegő minőségét, de veszélyes anyagkoncentrációt a mérések nem mutattak ki – ismertetik a közleményben. Arról egyelőre nincs információ, mi okozta a tüzet, és azt sem tudni, vannak-e sérültjei az esetnek.

Reagált az önkormányzat 
Budapest XVI. Kerületi Önkormányzata Facebook-posztban tudatta a lakossággal, hogy a hajnali órákban eddig ismeretlen okból tűz keletkezett a szentmihályi Konrád Ferenc Uszodában. 

A tűzoltóság nagy erőkkel vonult a helyszínre, és sikeresen megfékezte a lángokat, ám pontos okokra a statikai ellenőrzés utáni tűzvizsgálat eredménye ad majd választ – írta a bejegyzésben Kovács Péter polgármester.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató