2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Nőnek adta ki magát, így próbált meg átszökni az ukrán–magyar határon egy férfi

Nőnek adta ki magát egy férfi, hogy elkerülje a sorkatonaságot Ukrajnában. A szökevényt két társával együtt az ukrán–magyar határszakaszon vette őrizetbe a határőrség.
Menekülőket vettek őrizetbe a határőrök az újlaki ukrán–magyar határszakaszon szombat délelőtt. A hatóság beszámolója szerint egy olyan férfi is a szökevények között volt, aki megpróbálta nőnek álcázni magát.

 
Mint kiderült, mindhárom fogvatartott Ukrajna hadköteles állampolgára, és azért próbálták meg elhagyni az országot, hogy elkerüljék a kötelező mozgósítást. 

A NŐNEK ÖLTÖZÖTT FÉRFI – AKI A HITELESSÉG KEDVÉÉRT MÉG MANIKŰRT IS KÉSZÍTTETETT – KÉSŐBB BEISMERTE, HOGY CSAK A SZÖKÉS MIATT ÁLCÁZTA MAGÁT. 

Ukrajna Állami Határőrszolgálatának Nyugati Regionális Igazgatósága Facebook-posztban azt írta, az őrizetbe vett személyeket a közigazgatási szabálysértésekről szóló törvénykönyv 204-1. cikke (Ukrajna államhatárának illegális átlépése vagy illegális átlépésének kísérlete) alapján közigazgatási szabálysértéssel vádolják, és feljelentést tettek ellenük. Az ügyet a továbbiakban az ukrán bíróság vizsgálja.

A férfiak jelenleg a terület illetékes toborzóközpontjának munkatársaival való találkozásra várnak. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató