2023. március 22. - Beáta, Izolda
EUR : 391.74
USD : 364.51
Időjárás ikon15°

A két százalékos MSZP előválasztást akar a moslékok között

Jövőre egyszerre tartják az EP- és az önkormányzati választást.

A Demokratikus Koalíció nem akar előválasztást, a két százalékos MSZP társelnökei pedig arról beszéltek vasárnap, hogy az önkormányzati választások esetében, ahol nincs megállapodás, továbbra is az előválasztást tartják a megfelelő megoldásnak. „Akik már hivatalban vannak, azokat továbbra is támogatja az MSZP” - mondta Komjáthi Imre.

A tavaly év végén már megnevezték öt polgármester-jelöltjüket: Márton Rolandot Székesfehérváron, Csige Tamást Hajdúdorogon, Csizmadia Ferencet Budapest XVI. kerületében, Lukoczki Károlyt a főváros XVII. kerületében, Pajin Bálintot pedig Budapest XXII. kerületében jelölik polgármesternek. Kundalmi Ágnes most öt újabb jelölt nevét dobta be:

Szombathelyen újra Nemény Andrást, Celldömölkön pedig szintén a jelenlegi városvezetőt, Fehér Lászlót támogatják, továbbá ugyancsak a hivatalban lévő városvezetőt, Szabó Józsefet támogatják Répcelakon. Pápán Grőber Attila tanár, önkormányzati képviselő a szocialisták jelöltje, Budapest X. kerületében pedig Somlyódi Csaba városfejlesztési szakembert támogatják a 2024-es önkormányzati választásokon.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató