2023. április 02. - Áron
EUR : 380.99
USD : 349.85
Időjárás ikon14°

"Erőszakkal" tehettek ki csókolózó férfiakat a Rudasból, a fürdő tagadja a vádakat

Csókolóztak, ezért kivezettek egy meleg párt a budapesti Rudas Gyógyfürdőből január 16-án – állítja egy, a Humen Online-t megkereső férfi, aki állítása szerint szemtanúja volt a történteknek. 

“Arra lettünk figyelmesek, hogy mellettünk két férfi elkezdett csókolózni egymással. Ez minket nem zavart, mert a wellness részlegen is láttunk a medencében csókolózó heteroszexuális párokat. Néhány másodperccel később a medencefelügyelő sietett a két csókolózó férfihoz és elkezdte őket a mobiljával kamerázni, majd magyarul rájuk ordított, hogy azonnal jöjjenek ki. A két férfi értetlenül nézett, nem beszéltek magyarul. A medencefelügyelő ezt követően először az egyiküket, majd a másikukat megpróbálta kirángatni a vízből. A férfiak nem akartak távozni, így a medencefelügyelő segítséget hívott, majd erőszakkal eltávolították a férfiakat a medencéből. Leszedték a proxy órákat a csuklójukról és ahogy láttuk, kikísérték őket a fürdő területéről. Mindenki megdöbbenve nézte az eseményeket. Véleményem szerint ez az intézkedés azon túl, hogy rendkívül homofób, túlzó, aránytalan és megalázó is volt. A férfiak csak csókolóztak, nem nyilvánosan szexeltek” – fogalmazott a szemtanú.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. képviselője is nyilatkozott.

A társaság az ügy kivizsgálását követően azt közölte, hogy

a pár viselkedése messze meghaladta a nyilvános terekben elfogadott testi intimitás kereteit.

Mivel ezzel közlésük szerint súlyosan megsértették a fürdő házirendjét, intézkedésre volt szükség, amelynek során állítják: nem készült kamerafelvétel, munkatársuk mindössze az időpontot nézte meg a telefonján az eljárási protokoll előírásai szerint. Továbbá közölték, hogy a párt angol nyelven is tájékoztatták a házirend megsértéséről, így ők megértően távoztak.

A fürdő weboldalán mindenki számára elérhető házirend kimondja, hogy

közerkölcsöt és közrendet sértő viselkedésformának minősül a szexuális identitású testi érintkezés, valamint minden olyan magatartásforma, amely utaló lehet szexuális kapcsolat létesítésére és mások megbotránkoztatására.

A fürdő állítja, hogy munkatársai a belső szabályokat betartva, udvariasan, de határozott módon intézkedtek, azt pedig egyenesen cáfolták, hogy bármilyen erőszakos cselekmény történt volna.

“Az általános társadalmi normáknak megfelelő viselkedés minden fürdőnkben elvárt, a házirend minden vendégünk részére kötelező érvényű bármilyen fürdőnapon és bármilyen nemre vonatkozóan, társaságunk e téren nem tett és nem tesz semmiféle különbséget. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy társaságunk elkötelezett a sokszínűség elfogadásában fürdőink működését illetően mind vendégeink, mind munkavállalóink tekintetében” – zárta sorait a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató