2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Novak Djokovic újra a csúcson: megnyerte az Australian Opent

A legendás teniszező ismét a csúcson: visszatért és hatalmasat ment az Australian Openen, ami egy gigantikus győzelmet hozott magával.

Novak Djokovic immáron tizedik alkalommal emelhette magasba a trófeát az Australian Openen: a vasárnapi döntőben három szettben legyőzte a görög Sztefanosz Cicipaszt, a 22. Grand Slam-trófeájával pedig utolérte az örökrangsor élén Rafael Nadalt.A 35 éves szerb játékos egy évvel ezelőtt nem indult az Australian Openen, miután kitoloncolták az országból, mert nem akarta beoltatni magát a koronavírus ellen, így egy igen kellemetlen botrány robbant ki a legenda körül.

Azóta azonban enyhítettek a kormány által korábban bevezetett járványügyi korlátozásokon, ezúttal pedig annak ellenére kaphatott vízumot, hogy még mindig nem kapta meg a koronavírus elleni vakcinát.

Djokovic eme legutóbbi győzelmével 28 mérkőzésre növelte győzelmi sorozatát a tornán. Az Ausztráliában szerzett 10. trófeája pedig csak tovább növeli az eddigi rekordját.

A 22 bajnoki címe – amiből hét wimbledoni, hármat a US Openen és kettőt a francia nyílt teniszbajnokságon zsebelt be – Rafael Nadallal holtversenyben a legtöbb, amit egy férfi a tenisz történetében nyert.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató