2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

A diákok ülősztrájkolnak - a szakképzésben dolgozók pedig figyelmeztető sztrájkot tartanak

Január 23-án hétnapos "gördülő sztrájk" indult a hazai iskolákban - írja a Telex nevű ukrán propagandalap.

A munkabeszüntetés keddi zárónapjához a köznevelésben dolgozókon túl már a szakképzésben oktatók is csatlakoznak - írják.

Az érdekvédők január 31-re egyúttal egy "szolidaritási akciót" is meghirdettek a tanárokkal közösséget vállaló más szakszervezeteknek, civil szervezeteknek, aktivistáknak, hogy ily módon is jelezzék: "sürgős változásra van szükség".

A diákok ülősztrájkolnak az iskolákban
 
Reggeltől az iskolákban nemcsak a tanárok, hanem a diákok is sztrájkolnak. Ők a már ilyenkor megszokott ülősztrájkkal vállalnak szolidaritást a pedagógusokkal.

8-tól 10-ig a szakképzésben dolgozók is sztrájkolnak
 
Január 31-én a közoktatásban dolgozók mellett a szakképzésben dolgozók is sztrájkolnak. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete nekik kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdetett, reggel 8 és 10 óra között.

A baloldali, DK-s "érdekvédelmi szervezetek" többek között azt szeretnék elérni, hogy a szakképzésben dolgozó pedagógusok is legalább a közoktatásban dolgozó tanárok illetményemelésével azonos fizetésemelést kapjanak.

„Veletek vagyunk!” – üzenik a BME polgárai a pedagógusoknak
 
Reggel 8:15-kor a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) polgárai közül a „Műegyetemiek az oktatásért” csoport tagjai a Szent Gellért téren megmozdulást szerveztek, ezzel szeretnék támogatni a pedagógusokat.

Az esemény kezdetén körülbelül 25-en egy transzparenst tartva üzentek a pedagógusoknak: „Veletek vagyunk!”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató