2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Bauer: Orbán a feltételezett ukrán összeomlás esetére bevonulást tervezhet

A köröm letépkedéséről elhíresült ÁVH-s vallatótiszt fia megmondta megint.

„Vadai Ágnesnek igaza lehet, amikor a Honvédségnél folyó elitcserét NATO-talanításként jellemzi. Ez pedig azért történhet, mert Orbán olyan célokra kívánja használni a magyar hadsereget, amelyek nem a NATO, nem a nyugati szövetség céljai. Amikor Orbán az utóbbi években nemzetközi politikáról beszél, mindig nagyhatalmakról és más országokról beszél, de sohasem a nyugati demokráciák és különféle önkényuralmi rendszerek között tesz különbséget. Elutasítja a blokkosodást, szabadulni akar a nyugati demokráciák blokkjától, Magyarországot egy, a helyét a nagyhatalmak között kereső államként állítja be anélkül, hogy megkülönböztetné a nyugati szövetségesekhez illetve más hatalmakhoz fűződő viszonyt. Az effajta retorika nem lehet véletlen.Nyugati partnereink egységesen Ukrajna mellett állnak a putyini Oroszország támadásával szemben.

Az orbáni magyar állam nem. Orbán a háborúban Oroszország győzelmére tesz, arra, hogy Ukrajnát a földig rombolják, és »senki földje« lesz, ahogy ezt a minap számára baráti újságíróknak elmondta. Valahogy úgy, ahogy »senki földje« lett 1939 tavaszán, Csehszlovákia szétverése után az első bécsi döntés utáni maradék Kárpátalja, Jugoszlávia 1941 áprilisi német megtámadása után pedig a Bácska, ahova a magyar hadsereg bevonulhatott. Nehéz szabadulni attól a gondolattól, hogy Orbán az ukrán állam feltételezett összeomlása esetére valami hasonló szerepet szánhat a magyar hadseregnek. (...)

Márpedig hogy mi »egyenértékű hatásaiban« a külső fegyveres támadással, azt nyilván Orbán dönti el. Emellett eltűnt a szabályozásból az a korlát is, hogy »ha a rendőrség alkalmazása nem elegendő«. Láttuk már, hogy hogyan vezényeltek ki katonákat és harcjárműveket a városok utcáira terrorveszélyre hivatkozva. Ez lehet a másik új cél, amelynek esetleges megvalósítására Orbán új, hozzá feltétlenül hűséges tábornokokat és főtiszteket állít a hadsereg élére.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató