2023. március 23. - Emőke
EUR : 390.33
USD : 361.89
Időjárás ikon18°

A lepukkant MSZP önállóan indul majd a 2024-es európai parlamenti választáson

Pénteken jelenti be az MSZP, hogy Tüttő Kata főpolgármester-helyettes vezeti majd a párt európai parlamenti listáját – erősítette meg a Mandiner információját a párt egyik név nélkül nyilatkozó vezető politikusa. 

Ezzel együtt úgy lehet tudni, konkrét listáról nincs még formális döntés a szocialistáknál,

mindenesetre a párt önállóan méretteti meg magát a 2024-es EP-választáson, ahol legalább egy-két befutó helyet remél.

Tüttő Kata 2019-ben lett a Karácsony Gergely városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese, de előtte is dolgozott a Fővárosi Közgyűlésben képviselőként, 2002 és 2014 között.

A főpolgármester-helyettes egyben az Európai Szocialisták Pártjának (PES) tagja, többek között az ő ajánlásuknak köszönhetően választották a Régiók Európai Bizottsága Éghajlatváltozással, Környezetvédelemmel és Energiával foglalkozó bizottságának elnökévé.

Megkeresték Tüttő Katát, aki nem nyilatkozott lapnak.

A főpolgármester-helyettes 2021-ban egy videóval került a figyelem középpontjába, amelyen Zakynthos szigeténél a tengerben lovagol. Mindez többek nyilatkozata szerint luxushobbinak számít. 

Mivel az EP-képviselői hely és a főpolgármester-helyettesi poszt összeférhetetlen, amennyiben az MSZP listája a választáson eléri az 5 százalékos küszöböt, új helyettes után kell néznie Karácsony Gergelynek. 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató