2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Csintalan: Nagy-Magyarország nem létezett soha

Az egykori MSZP-s politikus levonta a következtetést a molinókitiltás ügyéből.

ő egy héttel a téma felszínre kerülése után a Magyar Hang Kötöttfogás című műsorában is szóba került a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) azon döntése, hogy az az UEFA és a FIFA szabályainak értelmezése alapján kitiltja a a Nagy-Magyarországot ábrázoló molinókat, zászlókat és drapériákat a magyar válogatott meccseiről.

A történelmi Magyarországot ábrázoló sál viselése azonban továbbra sem lesz tilos.

A szövetség lapunk megkeresésére elmondta, hogy ha nem cselekedett volna így, azzal az újabb zárt kapus meccset kockáztatta volna. Egyúttal azonban az MLSZ lobbizni is kezdett

az európai labdarúgó szövetségénél, hogy módosítsa a vonatkozó szabályokat.

„Annak a pártján vagyok, hogy a sportot és a politikát ne keverjük össze. Engem a másik oldal is zavar, amikor olyan progresszív-liberális politikai termékek jelennek meg a pályán, amiknek semmi köze a sporthoz. Akkor viszont ne legyen kettős mérce: akkor meg mondjuk azt, hogy a lelátón mindenki fejezze ki nyugodtan a véleményét, mutassa meg az identitását, hiszen az európai kultúrtörténet után eljutottunk oda, hogy ez senkit nem zavar” – fejtette ki véleményét a műsorban a Jobbik egykori elnöke, Vona Gábor.

„Káosz van a nemzetközi labdarúgásban ebben az ügyben, ugye a liberális izéket is cseszegette az UEFA is a világbajnokságon” – tette hozzá Csintalan Sándor, aki ezután elhozta a műsor dramaturgiai csúcspontját, amikor kijelentette: őt csak az zavarja, hogy „hogy tudunk beletekeredni valamibe, ami nem volt soha”.

„Nagy-Magyarország nem volt soha. Mese, ábránd, illúzió, faszság”

– jelentette ki az egykori MSZP-s politikus.

„Hogyne, anyámat mosta három tenger” – válaszolta Csintalan Dévényi felvetésére.
Ez pillanatnyi lefagyást okozott a többi szereplőben, amit a műsorvezető így oldott fel: „Ennyi? Na, azt hittem ez lesz a leghosszabb téma” – és a show folytatódott tovább.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató