2023. március 20. - Klaudia
EUR : 394.08
USD : 370.13
Időjárás ikon15°

Franciaországban börtön helyett katonai kiképzést is választhatnak a fiatalkorú bűnelkövetők

Büntetésük részeként a fiatalkorú és fiatal felnőtt bűnelkövetők Franciaországban a jövőben katonai kiképzésben vehetnek részt – jelentette be csütörtökön Sébastien Lecornu védelmi és Eric Dupont-Moretti igazságügy-miniszter Metzben.

Az intézkedés célja szerintük az, hogy megkönnyítsék az utat a munkavállaláshoz vagy az önkéntes katonai szolgálathoz azon 13-25 éves fiatalok számára, akik összeütközésbe kerültek a törvénnyel.

A javító-nevelő intézetre ítélt fiatalkorúak engedélyt kapnak arra, hogy katonák irányításával öthetes gyakorlati tanfolyamon vegyenek részt. A két minisztérium nyugdíjas katonákat tervez alkalmazni a fiatalok kiképzésének irányítására.

A tárcavezetők elmondták, hogy egy sikeres kísérleti program már befejeződött. 2021 decembere óta négyhetes tanfolyamokat tartottak beltéri katonai gyakorlatokkal, amelyen a résztvevők a Saint-Cyr Coëtquidan katonai akadémia volt tagjainak vezetésével sajátítottak el katonai és civil készségeket.

A haditengerészet saját egyhetes kurzust szervezett „a felelősségérzet, a csoportszellem és a tekintélytisztelet kialakítására”. A résztvevők tengeri mentést és tengerészjártasságot is gyakoroltak arra az esetre, ha be akarnának lépni a haditengerészetbe.

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató